dimecres, 10 de setembre del 2014

L'ebola, la bandera, i l'índex de miserabilitat

L'Ebola
Una de les notícies estrella de l'estiu ha estat el brot d'Ebola a l'Àfrica Occidental. Sobre l'Ebola hem llegit de tot: com s'ha transmès als humans, com es contagia, l'elevadíssima mortaldat, etc. L'Ebola va aparèixer el 1976 al Zaire, un país que, com Txecoslovàquia o Iugoslàvia, ja no existeix amb aquest nom, i des de llavors ha tret el cap periòdicament, sempre a l'Àfrica. El que passa és que fins ara només matava negres i, per més inri, pobres. Per tant, a tots plegats ens importava poc o gens. Curiosament, quan un parell de blancs han estat infectats, surten sèrums experimentals i possibles vacunes de sota les pedres. Amb aquests tractaments fins ara inèdits dos ianquis s'han curat. Al·leluia.
Això em recorda la pel·lícula “Esclat”, emesa per tv3 sovint, sempre a l'hora de la migdiada dominical. Hi surten el Dustin Hoffman i el Morgan Freeman, i jo, i crec parlar en nom de molts, sempre miro les pel·lícules en què hi surt el Morgan Freeman. Al film, els EUA tenen un antídot per l'Ebola -Motaba en diuen a la pel·li- però se'l guarden com a arma bacteriològica devastadora fins que l'epidemia arriba a un poblet ianqui, i entre els dos salven el poble, el país i la humanitat en general. Un cop més, la realitat supera la ficció.

La bandera
Llegeixo que l'alcaldessa diu que d'aquí a poc i de manera indefinida, l'estelada onejarà a la plaça Lluís Millet, altrament coneguda com a Plaça de l'Estació per la majoria de santcugatencs.
Jo, mai me n'he amagat, sempre he sigut de l'altra estelada, de la roja, però no em sembla gens malament que la pengin. Sant Cugat és una població amb majoria sobiranista i en conseqüència l'estelada és un símbol força representatiu a la nostra ciutat. No obstant això, veig certa incongruència entre aquest gest simbòlic i altres actuacions de l'equip de govern. I no ho dic perquè a l'ajuntament hi onegin permanentment la bandera espanyola i l'europea, sinó perquè quan des de la CUP hem presentat determinades propostes de caire sobiranista, CiU ha dissimulat i impedit que prosperessin. Exemples? El vot contrari a declarar Sant Cugat moralment exclòs de la Constitució Espanyola, a declarar-la territori lliure i sobirà, o ciutat antimonàrquica. Sempre argüint la legalitat, espanyola, és clar. Vaja, que els gestos estan molt bé, però aquí o ens mentalitzem que sense trencar amb la legalitat espanyola -desobeint- no anirem enlloc, o no farem res de bo. Com deia algú del qual ara mateix no recordo el nom, la desobediència és la mare de la ciència.

Índex de miserabilitat
S'ha de reconèixer que la gent del PP està excel·lint pel que fa a l'índex de miserabilitat, i només determinats personatges de Ciutadans poden presumir de mantenir-se al seu nivell. Montoro ens ho va demostrar l'altre dia aprofitant el cas Pujol per atacar l'independentisme. Sí, Montoro, el que va amnistiar els evasors, ara ens dóna lliçons de comportament fiscal i vincula de manera barroera el frau reconegut per Pujol amb la voluntat d'independència de la majoria de la societat catalana. Sí, Pujol ens ha robat a tots i no n'hi ha prou amb que demani perdó, ha de tornar el que ha defraudat, faltaria més. I cal aixecar totes les catifes, que surti tota la merda i començar de zero. Però que aquest individu, membre d'un partit que porta la corrupció al seu ADN ens doni lliçonetes, és per pixar i no treure gota.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada